HSU Research Forum (HRF)

HSU Research Forum (HRF) (http://forum.hsuresearch.com/index.php)
-   Hsu Research - Speakers and Subwoofers (http://forum.hsuresearch.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Sub working properly? (http://forum.hsuresearch.com/showthread.php?t=95799)

New Yorker January 31st, 2014 12:29 PM

Sub working properly?
 
My VTF 2 Mk 2 certainly works, but is there a simple test to know if it's working properly? I ask because just barely adjusting the volume control results in sudden, not-subtle changes in volume.

pr@j February 3rd, 2014 5:39 AM

How is your sub hooked up? Maybe your input levels are set too high, or whatever "input" is going to the sub, may be too high?

What about your "power" switch, is it set to AUTO or ON?

More details will help us help you!

New Yorker February 3rd, 2014 2:09 PM

Thanks for the response!

Power switch 'AUTO'
Hooked up to Cambridge Audio Azur 551-R receiver
Crossover 'OUT'
Sub volume control @ 8 o'clock
Sub level on receiver: 0 db

Just to clarify, sub works as it should (I think) in playback. What concerns me is when I adjust sub volume using volume control on back of sub; seemingly TINY adjustments in setting result in LARGE changes in volume. In other words, hair-trigger sensitivity to adjustment. Is this normal?

JerryMeeker February 3rd, 2014 6:53 PM

The gain controls on my ULS-15's are pretty sensitive as well. If the sub is working otherwise, I suspect this is normal.

shadyJ February 4th, 2014 12:08 AM

Volume change on any sub should be done from the AVR anyway. Once you change the volume on the sub's own gain control after the AVR has set it level with the speakers, you have to rerun that calibration, but if you change it from the AVR, all you have to do is set it back to the original volume level in the AVR sub out.

New Yorker February 4th, 2014 6:54 AM

Duh! Thanks for the tip, shadyJ; will do that from now on.


All times are GMT -8. The time now is 11:25 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.